söndag 18 januari 2009

Bli frisk och smal med LCHF

"Ät fet mat" heter min senast inköpta bok avseende mitt intresse för kostråd.
Den är skriven av Lars-Erik Litsfeldt, som presenteras som f.d. överviktig diabetiker, som numera lever ett friskt och normalviktigt liv.

I den kan jag läsa att kolhydrater, som är socker och som finns i en hel del livsmedel, skall man avstå helt ifrån. Bröd, potatis, ris och pasta kan man med fördel ersätta med fett i maten. Bra fett betecknas vara smör, grädde, äggula,rapsolja, cocosolja, olivolja. Fettmarmorerat kött, fet fisk som lax, makrill och strömming är kalaskost. Däremot så rekommenderas man äta begränsade mängder av grönsaker, och bara de som växer ovan jord. Frukt bör man avstå, eller äta ytterst måttligt av.
Man ska helst lära sig så mycket som möjlig om det man gör, eftersom kunskap är nyckeln till framgång, och sedan kan man njuta av sitt "nya" liv, utan hunger.
Förordet är skrivet av dr Annika Dahlqvist


Alltså: Det är bättre att äta mat som man blir mätt länge av, än att man äter "lättmat" och får sötsug snabbt efter måltiden. Äter man alltför light mat så måste man direkt efter måltiden ta en frukt (kolhydrater), därför att man inte blivit långvarigt mätt av maten och sötsuget kommer som "ett brev på posten"!

Kan ni tänka er hur otroligt intressant detta är!
Riktigt smaskigt att läsa...

3 kommentarer:

nonhosonno sa...

Nu hade vi samma tankar :) Hjärnsignalerna synkroniserade med varann, coolt :)

Spargrisens Mor sa...

Nonhosonno:
Fett cool:)

nonhosonno sa...

LOL